Bezoekregeling vanaf 10/01/22
10 januari 2022
Veilig op bezoek
We doen een warme aanbeveling voor een veilig bezoek: u bent liefst gevaccineerd.
Toegang tot de voorziening: beperkingen
- Bezoekers die positief getest werden, kunnen vanaf de staalname of de start van de symptomen, minimum 10 dagen niet op bezoek.
- Alle bezoekers (ongeacht hun vaccinatiestatus) kunnen na een hoogrisicocontact tot en met 10 dagen na het hoog-risicocontact niet op bezoek komen.
- Vermits aan laag-risicocontacten (ongeacht hun vaccinatiestatus) wordt gevraagd de contacten tot een minimum te beperken, wordt aan deze bezoekers uiterste voorzichtigheid gevraagd en strikte handhygiëne toe te passen, afstand te houden, steeds op correcte wijze een chirurgisch mondneusmasker te dragen, enz.
Bezoeker ziek of symptomen
Als u ziek bent blijft u thuis. Zelfs ‘gewone’ verkoudheidssymptomen kunnen wijzen op een Covid-besmetting. Laat uzelf testen als er symptomen optreden en volg de quarantainemaatregelen strikt op. Ook als u een hoog risico contact had.
Als u getest moet worden en/of u bent positief en u bent in de 2 dagen vooraf nog op bezoek geweest in het WZC, gelieve ons dan te verwittigen op het nummer 014/ 41 27 48 of 0492/25 80 53 of 014/75 27 02.
Bezoek + aantal contacten
- Bezoek is elke dag mogelijk (ook weekend) tussen 10u30 en 20u, gelieve niet langs te komen tijdens zorg- en maaltijdmomenten:
- Ochtendzorg 7u - 10u30
- Middagmaaltijd tussen 11u45 – 12u30
- Avondmaaltijd tussen 16u45 – 17u30
- Maximum 2 bezoekers tegelijkertijd op de kamer. Dit is inclusief kinderen.
- Beperk fysieke knuffels en vervang ze door een virtuele.
Mondneusmasker verplicht vanaf 6 jaar
- Alle bezoekers vanaf de leeftijd van zes jaar dragen bij het betreden van en de verplaatsing in de voorziening maar ook tijdens de bezoekmomenten (tijdens de contacten met de bewoner, ongeacht of de afstandsregel al dan niet kan worden nageleefd) een chirurgisch mondneusmasker. Het is belangrijk om het chirurgisch mondneusmasker op correcte wijze te dragen en te bewaren (bijv. niet in de broekzak maar in een plastic zakje) en niet langer dan 4 uren te gebruiken.
- Tijdens het bezoek is het ook voor bewoners verplicht om een mondneusmasker te dragen. Er zullen voortaan 3 mondmaskers per week verdeeld worden (in postbakje). U bent zelf verantwoordelijk om te controleren dat het mondneusmasker niet langer dan 4u gebruikt wordt. Als u nog een extra mondneusmasker nodig hebt, vraagt u dit aan een zorgmedewerker.
- Draag het mondneusmasker correct (over neus en onder de kin) en raak de buitenkant niet aan. Draag het nooit onder de kin of onder de neus.
Correcte handhygiëne
Ontsmetten van handen:
- Bij betreden en verlaten van het WZC.
- Bij betreden en verlaten van de bewonerskamer.
- Bij betreden en verlaten van de Hessie.
Verlaten van het WZC
Als bewoners op bezoek gaan buiten het woonzorgcentrum, gelden de interfederale richtlijnen. Belangrijk hierbij is:
- Beperk het aantal contacten.
- Doe vooraf een zelftest Bv. bewoner gaat op bezoek bij dochter en haar gezin: alle gezinsleden doen een zelftest, bewoner kan getest worden in het woonzorgcentrum met een sneltest.
Eten en drinken
- Eten en drinken is niet toegestaan tijdens het bezoek.
- Het is niet toegestaan om drinken te nemen aan de koffiemachine in de leefruimte.
Leefruimte (living)
Per bewoner mag er 1 bezoeker in de leefruimte aanwezig zijn samen met de bewoner. Het is dan verplicht om een mondneusmasker te dragen. U bewaart 1,5m afstand van andere bewoners en familieleden. U kan niet in de leefruimte vertoeven tijdens maaltijdmomenten. Als uw familielid hulp nodig heeft tijdens de maaltijd en u wil deze hulp bieden, neem dan contact op met het diensthoofd om dit te bespreken.
Ventilatie
- Verlucht de ruimte tijdens uw bezoek, zowel in het woonzorgcentrum als bij een bezoek buiten het woonzorgcentrum.
Cafetaria
Onze cafetaria is open op woensdag en zondag van 14u tot 16u30.
- Ontsmet uw handen bij binnenkomen en verlaten van de cafetaria.
- Bij verplaatsingen draagt de bezoeker en de bewoner steeds een mondneusmasker. Als u aan tafel zit, mag u dit afzetten.
- U wordt aan tafel bediend.
We hebben er vertrouwen in dat elke betrokkene, van bewoners en hun familie tot de medewerkers, bereid is constructief bij te dragen. Dat is ook nodig, want het gaat om een collectieve verantwoordelijkheid. Wij zijn dankbaar dat jullie die samen met ons blijven opnemen.