Coronavirus update 28/04/2020

28 april 2020

Testen bij medewerkers

Donderdag zijn alle personeelsleden getest. Ondertussen kunnen wij u meedelen dat deze allemaal negatief waren.

Testen bij bewoners

Onverwacht kregen wij zondagavond een mail van de overheid waarin de kans werd geboden om bewoners deze week al veralgemeend te kunnen testen, gezien de testcapaciteit was uitgebreid. Wij zijn onmiddellijk ingegaan op dit aanbod en kregen vandaag de bevestiging dat wij overmorgen,donderdag 30/04 al de bewoners kunnen testen.

Vanaf donderdagmiddag zal onze co├Ârdinerend arts (dr. Degooijer)  starten met het afnemen van de stalen via een neus- of keelwisser. Onze eigen medewerkers zullen hierbij helpen. Deze stalen zullen donderdagavond worden opgehaald door een labo voor analyse.

Resultaten bewonerstesten

De resultaten van de bewonerstesten zal onze CRA enkele dagen later ontvangen. Wij hebben al ondervonden dat deze resultaten niet op eenzelfde moment binnen komen.

  • Als een bewoner positief test voor Covid-19, zullen wij onmiddellijk bewoner en familie (telefonisch) op de hoogte brengen. Hoewel wij tot op heden nog geen besmettingen vast stelden, is het altijd mogelijk dat een bewoner toch positief test omdat je ziek kan zijn zonder symptomen te hebben.
  • Bewoners die negatief testen, zullen wij op de hoogte brengen zodra we alle testresultaten hebben ontvangen. Familie brengen we dan per mail op de hoogte. We gebruiken dezelfde mailadressen als we gebruiken om deze informatie aan u te bezorgen.
  • Gelieve ons zelf niet te contacteren over de testresultaten.

Cohortzorg

Zoals wij al eerder meldden, zullen wij overgaan tot cohortzorg mochten er bewoners positief testen. Het zal betekenen dat wij deze bewoners tijdelijk zullen verhuizen naar het kapsalon / kamer 30 dat speciaal werd heringericht om deze bewoners te kunnen opvangen. Dit biedt het voordeel dat op die manier verspreiding in de rest van het huis wordt voorkomen, dat niet al onze medewerkers met besmette bewoners in contact komen en dat deze bewoners niet op hun kamer geïsoleerd moeten worden. Positief geteste bewoners dienen 14 dagen in cohorte te blijven en kunnen daarna terug naar hun eigen kamer verhuizen.

Bezoekverbod

Een speciale werkgroep van de overheid bereidt ondertussen een algemeen kader voor om stilaan terug bezoek toe te laten in woonzorgcentra. In functie hiervan zullen wij dan een concreet plan uitwerken om gefaseerd bezoek toe te laten in onze woonzorgcentra. Wij bereiden ons hierop nu al voor. Concrete timing hiervan kennen wij echter nog niet.

Bewonerswas

Het afgeefmoment voor aanstaande vrijdag 1 mei kan gewoon doorgaan zoals gepland: van 14 tot 17 u.

Ondertussen..

wachten wij, samen met u, vol spanning op de testresultaten van de bewoners en trachten wij het leven en wonen voor onze bewoners zo aangenaam mogelijk te houden en omringen hen met de best mogelijke zorg.

Het feit dat wij in onze huizen nog steeds geen uitbraak hebben van Covid-19 (en zelfs nog geen besmettingen bij bewoners hebben kunnen dedecteren) is mede dankzij de volgehouden inspanningen van al onze medewerkers. Wij zijn hierover zeer fier en ook blij voor onze bewoners. Wij beseffen dat wij niet alle factoren in de hand hebben, maar blijven er alles aan doen om het gezond te houden.

Coronavirus update 28/04/2020

Naar archief >>

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x