Missie

Woonzorgcentrum Huize Sint-Elisabeth staat voor een warm huis, waar het voor ieder mens aangenaam is te wonen, te werken en te leven. Ontstaan vanuit de traditie van de 3de orde van Sint-Franciscus streven we naar een warm hart voor ieder mens in verbondenheid met onze kernwaarden.

Kwaliteitsvol wonen, leven en werken

Ons huis heet ieder welkom, hier is men veilig en geborgen.

Uniek

We zien elke mens met diens levensverhaal, waarden en normen, als uniek.

Zingeving

Samen leven en werken is dankbaar omgaan met ieders zin- en levensvragen. Zin geven aan het leven, zowel voor bewoners als medewerkers.

Professionaliteit en deskundigheid

Aandachtig aanwezig zijn ieder vanuit eigen deskundigheid. Het gaat niet enkel over de ‘kennis’ maar ook over de attitude: ‘Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.’

Autonomie in verbondenheid

De vrijheid om zelf keuzes te maken en de verbondenheid met anderen die hier in kunnen bijstaan.

Wederzijds respect

Respect in wonen en werken, in taal en handeling naar iedereen, afgestemd op ieder mens, met naam en levensverhaal.

De missie van WZC Huize Sint-Elisabeth wordt visueel voorgesteld door middel van een bloem, die staat voor een warm huis waar het voor ieder mens aangenaam is te wonen, te werken en te leven. Een bloem kan maar in leven blijven door wortels en een stevige stengel.

De stengel is de traditie en gaat uit naar de wortels (kring) die het geheel in verbondenheid bijeenhouden. De kern van de bloem is een warm hart voor ieder mens. De zeven bloemblaadjes die de kern omvatten, zeggen iets over de dagelijkse werking, vertrekkend vanuit de kern. Het laatste bloemblaadje blijft open voor het nooit eindigende proces van altijd opnieuw, elke dag, voor alles en allen, steeds in beweging zijn. Een open bloemblaadje dat als lege ruimte gevuld kan worden met het onzegbare schone dat onverwacht te ontdekken valt.

Missie

Meer over ons >>

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x